ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Kavurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=38537)

Berna 02-15-2008 11:28 AM

Balık Kavurma
 
http://www.portakalagaci.com/photos/...ik_kavurma.jpg

Malzemeler:
  • 1 adet fener veya orkinos balığı
  • yarım su bardağı sirke
  • 1 limonun suyu
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet sivribiber, arzuya göre
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım tatlı kaşığı karabiber
  • birkaç kuru defne yaprağı
  • tuz
Hazırlanması:
  1. Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın. (pişince küçülecekler.)
  2. Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.
  3. Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
  4. En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.