Berna |
02-15-2008 11:28 AM |
Balık Kavurma
http://www.portakalagaci.com/photos/...ik_kavurma.jpg
Malzemeler:- 1 adet fener veya orkinos balığı
- yarım su bardağı sirke
- 1 limonun suyu
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet orta boy domates
- 3 adet sivribiber, arzuya göre
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- yarım tatlı kaşığı karabiber
- birkaç kuru defne yaprağı
- tuz
Hazırlanması:- Balığı temizleyip derisini yüzün. Kılçığını ayırıp etlerini irice kuşbaşı doğrayın. (pişince küçülecekler.)
- Eğer orkinos kullanıyorsanız etleri bir süre sirkeli, limonlu ve tuzlu suda bekletin.
- Soğanı ve biberleri doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler iyice ezilene kadar pişirin.
- En son etleri, defne yapraklarını ve baharatları ekleyin. Bir miktar kaynar su ilavesi ile kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.