![]() |
Beşi Bir Yerde Fıkra
Temel yolda gördüğü eski püskü bir lambaya bir tekme sallar. Lamba10,20 metre ileriye gider ve lambanın içinden bir cin çıkar;
Cin: Dile benden ne dilersen! Temel: Özür dilerim. ... Sarışının biri kütüphaneye girmiş ve direk bankoya yönelerek görevliden bir hamburger, bir kola, birde patates kızartması istemiş. Görevlinin saf saf yüzüne baktığını gören sarışın bu sefer daha yüksek sesle; - ''Anlatamadım galiba beyefendi, bana bir hamburger, bir kola, birde patates kızartması'' demiş. Artık iyice sinirlenen görevli; - ''Hanfendi burası kütüphane!'' demiş. Sarışının yüzü kıpkırmızı olmuş, özür dileyip çok çok kısık bir sesle fısıldayarak; - ''Pardon pardon, bana bir hamburger, bir kola, birde patates kızartması''... ... Adamın birinin evinde yangın çıkmış.Komşuları yardıma koşmayıp olayı seyretmeye başlayınca iş başa düşmüş.İlk önce oğlunu yangının içerisinden çıkarıp dışarda beklemesini söylemiş. Dalmış tekrar duman ve ateşin içerisine, kızını çıkartmış dışarıya. Sonra karısını, sonra köpeği ve kedisini. Daha sonra dışarı hiçbir şey getirmeden 3 kere daha içeri girmiş çıkmış. Onu seyreden komşularından biri sormuş: - Niçin yanan eve girip çıkıyorsun dışarı hiçbir şey getirmiyorsun?" diye. "Kayinvalidem içeride!" demiş adam; "arada bir girip çeviriyorum!" ... Bir çocuk babasına sormuş: -Baba!İnsanları yapmadığı bir şey için suçlamak dorumu. Babası: -Elbette hayır!Demiş. Çocuk kararlı bir şekilde şunu demiş: -İyi o zaman ben ödevimi yapmadım ... Şakacı pilot iniş yaparken, kuleye her seferinde "bilin bakalım ben kimim?" der. Kuledekiler çok sinir olur. Bir gece pilot yine: "Bilin bakalım ben kimim?" der. Kuledekilerde ışıkları söndürür. "Bil bakalım pist nerde?" ... |
Beşi Bir Yerde Fıkra
Alıntı: Sarışının biri kütüphaneye girmiş ve direk bankoya yönelerek görevliden bir hamburger, bir kola, birde patates kızartması istemiş. Görevlinin saf saf yüzüne baktığını gören sarışın bu sefer daha yüksek sesle; - ''Anlatamadım galiba beyefendi, bana bir hamburger, bir kola, birde patates kızartması'' demiş. Artık iyice sinirlenen görevli; - ''Hanfendi burası kütüphane!'' demiş. Sarışının yüzü kıpkırmızı olmuş, özür dileyip çok çok kısık bir sesle fısıldayarak; - ''Pardon pardon, bana bir hamburger, bir kola, birde patates kızartması''... Yine mi sarışın. Yazık yahu bu sarışınlara bu kadar da üstlerine gidilmez ki... Alıntı: Şakacı pilot iniş yaparken, kuleye her seferinde "bilin bakalım ben kimim?" der. Kuledekiler çok sinir olur. Bir gece pilot yine: "Bilin bakalım ben kimim?" der. Kuledekilerde ışıkları söndürür. "Bil bakalım pist nerde?" Kısasa kısas gibi olmuş. Pilotun son halini merak ettim bir an. |