| Prof. Dr. Sinsi |
08-03-2012 01:28 AM |
Soğan Yatağında Çipura Tarifi
Soğan Yatağında Çipura Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler :
2 adet Çipura (kişi sayısı kadar)
3 adet kuru soğan
3 adet domates
2 tatlı kaşığı tereyağ
1 limon
½ demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
tuz
Yapılışı :
- Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir.
- Üzerine halka doğranmış soğanlar yerleştirildikten sonra yıkanmış ve temizlenmiş balıklar konulur.
- Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır.
- Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır, domatesler küp küp doğranır,tuz ilave edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir.
- Son olarak kalan domates, soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir, fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek,sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
|