ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tuzda Levrek - By Lodos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384485)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:29 AM

Tuzda Levrek - By Lodos
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • Levrek orta boy
  • Kaya tuzu 2 Kg (Öğütülmüş)
  • Yumurta akı 3 yumurtanın
  • Su ½ bardak

Hazırlanışı

Balığı pullarını kesinlikle kazımıyoruz, sadece içini temizliyoruz. Tepsiye yerleştirirken balığın içine tuz dolmamasına dikkat etmeliyiz.

Öncelikle yumurta akını ve suyu bir kapta karıştırıp, daha sonra tuzu ilave ederek iyice karışmasını sağlıyoruz. Harç kıvamına gelene kadar tuzu karıştırmaya devam ettiyoruz. Harç kıvamını aldığında diğer işleme geçicez.

Fırın tepsisinin zeminine tuz yapışmasını önlemek için fırın kağıdı serip Balığın geleceği zemine tuzu yayarak seriyoruz.
Daha sonra balığı tuzun üzerine koyup, balığı zemine yerleştirdikten sonra, balık hava almayacak şekilde bir spatula yardımı ile kaplıyoruz. Balık fırına hazır hale geliyor.

Balığımızı önceden ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz
Fırından çıkmış olan tuzlu balığımızı, bıçak ve çekiç yardımı ile kenarlarından balığa zarar vermeyecek bir şekilde tuzunu kırıyoruz. Kapak şeklinde üzerini kırarak açıyoruz
Tuzu kırdıktan sonra, balığın derisini üzerinden kaldırıyoruz.

Balığımız servise hazır


Afiyet Olsun


Not:Harç hazırlarken bir yarım limon sıkabiliriz içine


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.