![]() |
En Güzel 5 Hamsi Tarifi!
Hepimizin sandığının aksine hamsili pilav yapmak zor değildir. Önemli olan aldığınız balığın taze olmasıdır. Hamsinin taze olduğunu anlamak için rengine ve gözlerine bakmak gerekir. Canlı, parlak renkli ve gözlü hamsi tazedir. Ayrıca hamsi bayatladığında baş kısmı üzerinde kanlı lekeler görülür. Bu lekelerin oluşmadığı balık tazedir. Hamsili pilav yaparken işinizi kolaylaştırmak için iri boy hamsi seçebilirsiniz. İşte hamsi ile yapılan birbirinden güzel tarifler... Hamsili Pilav tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Hamsileri temizleyip mısır unuyla harmanlayın. 10-15 dk bu halde bekletin. Pirinci parlak ve güzel olması için bir tatlı kaşığı tuz ve limonlu suda bekletin. Soğanları kıyın, zeytinyağını ısıtıp tencerenin içine atın. Kavurduktan sonra fıstıkları ve ardından pirinç ve suyu ekleyin. Kaynattıktan sonra pirinçlerin suyunu çekmesi için bekletin. Ocaktan alıp içine tuz, şeker, kıyılmış yeşil soğan ve baharatları ekleyin.Tencerenin kapağı kapalı bir biçimde dinlenmeye bırakın.(15 dakika kadar) Isıya dayanıklı derin kaselerin veya tek bir borcamın içini yağlayın. Dibini hamsi filetolarıyla kaplayın. Üzerine pilav yayın. Ardından üzerine de hamsileri koyun. 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ters çevirerek servis yapın. Hamsi Buğulama tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
2-3 kaşık sıvıyağ 2 domates 1 adet yeşil soğan 2 diş sarımsak Bir tutam maydanoz Yapılışı: Hamsilerin kılçıklarını temizleyin ve iyice bol su ile yıkayın. Sosu yapmak için doğranmış soğan ve sarımsağı yağda kavurun, ufak doğranmış domatesleri ekleyin, tuz ve karabiber serperek karıştırın. Sos hazır ise geniş bir tencerenin dibine biraz sostan yaydıktan sonra hamsileri dizin. Hamsileri kaç kat yapmak istiyorsanız aralarına sos koyarak dizin. En üste sırayla soğan dilimlerini, domates dilimlerini ve limonları koyun. Üzerine sıvı yağ gezdirin. 15-20 dakika süreyle pişirdiğinizde hamsi buğulama hazır olacaktır. Fırında Hamsi Malzemeler
Hamsilerin kılçıklarını çıkarın. Bir fırın tepsisine kuyrukları ortaya gelecek şekilde dizin. Soğanları, yeşil biberleri ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Bir kabın içinde doğranmış soğanları, yeşil biberleri, domatesi, kıyılmış maydanozu, 1 diş sarımsağı ve karabiber, tuz, limon suyu ile karıştırın. Hazırlanan bu malzemeyi balıkların üzerine yayın defne yapraklarını üzerine koyarak fırında 10-15 dk pişirin. Hamsi Köftesi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Hamsilerin kafalarını kopararak fileto şeklinde ayıklayın. Ufak parçalar şeklinde doğrayınız. Maydonozları yıkayın, soğanları rendeleyin ve diğer malzemelerle birlikte hamsiyle karıştırıp harmanlayın. Yumurtaları çırpın ve ilave edin. Elde ettiğiniz harmanı ufak toplar şeklinde yuvarlayın ve kızgın yağda pişirin. KAYNAK |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.