ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Parmesanlı Midye Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384470)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:31 AM

Parmesanlı Midye Tarifi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler
  • 4 adet midye
  • 2 diş sarmısak
  • 3 dilim tost ekmeği
  • 60 gram parmesan peyniri
  • 3'er dal dereotu ve maydanoz
  • 1 tutam karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz



Tarifi
MİDYELERİ iyice yıkadıktan sonra kaynayan bol suda 10 dakika kadar haşlayın. Pişince midyelerin ağızları açılacaktır. (Ağızları açılmayan midyeleri kullanmayıp, atın. Taze olmama ihtimali var!)

Sudan aldığınız midyeleri ikiye ayırın. Tost ekmeği, sarmısak, parmesan peyniri, dereotu ve maydanozu blendere alın. Üzerine karabiber ve zeytinyağı ekleyip birlikte çekin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanmış midyelerin etli kısımlarının üzerine hazırladığınız harçtan koyun. Düşük ısılı fırında, üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Sofra Dergisi


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.