![]() |
Kılçık Kızartma...
Arkadaşlar Lüfer zamanı geliyor mu yoksa geçti mi tam anlamış değiliz, çünkü çok sınırlı sayıda çıkıyor.Bu arada sizin gibi balıkçılara lüfer ızgarayı anlatmanın bir alemi yok ancak benim tarifim balığı yedikten sonrası için.
Gerekli malzemeler... 1. Afiyetle yenmiş ancak kılçığı atılmamış Lüfer.. 2. Hala kızgın közü olan mangal ateşi. Tarif... Balığın kılçığı mangalın üzerindeki ızgaraya yavaşça ve itinayla konur, kızarınca tersi çevrilir.Tersi de kızarınca herkesin şaşkın bakışları altında çıtır_çıtır yenir. Etrafa da ikram edilir. Bu harika tadı şiddetle tavsiye ederim.Avrupada balık kültürü bulunan birçok ülkesinde yenmekte ve bununla birlikte doğada sadece (bol miktarda) balık kılçığında bulunan fosfor ve bununla birlikte kalsiyum alınmış olur.AFİYET OLSUN |
Kılçık Kızartma...
flyleon Arkadaşlar Lüfer zamanı geliyor mu yoksa geçti mi tam anlamış değiliz, çünkü çok sınırlı sayıda çıkıyor.Bu arada sizin gibi balıkçılara lüfer ızgarayı anlatmanın bir alemi yok ancak benim tarifim balığı yedikten sonrası için. Gerekli malzemeler... 1. Afiyetle yenmiş ancak kılçığı atılmamış Lüfer.. 2. Hala kızgın közü olan mangal ateşi. Tarif... Balığın kılçığı mangalın üzerindeki ızgaraya yavaşça ve itinayla konur, kızarınca tersi çevrilir.Tersi de kızarınca herkesin şaşkın bakışları altında çıtır_çıtır yenir. Etrafa da ikram edilir. Bu harika tadı şiddetle tavsiye ederim.Avrupada balık kültürü bulunan birçok ülkesinde yenmekte ve bununla birlikte doğada sadece (bol miktarda) balık kılçığında bulunan fosfor ve bununla birlikte kalsiyum alınmış olur.AFİYET OLSUN Abi, Lüferi bulsak çiğ yiyeceğiz. O derece ... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.