![]() |
Limonlu Levrek
Malzeme:
-1 adet levrek -3 adet limon -6 diş sarımsak -1 tutam maydanoz -2 Çorba kaşığı zeytin yağı -Tuz Yapılışı: Levreğimizin öncelikle fletosu çıkartılır.Önlü arkalı tuzlanır ve salata tabağına yatırılır. Sarımsaklar havanda dövülür (yada bıçakla olabildiğince ince doğrayabilirsiniz.) Sarımsaklar levreğin üzerine sürülür ve üzerine zeytin yağ gezdirilir. Biraz madanoz serpiştirdikten sonra limon'un suyu sıkılarak üzerine dökülür. Salata tabağının üzerine streç ile kapatıp dolaba atalım. Balık ertesi gün akşama kadar bişecektir.Korkarak yaptım ama yiyen arkadaşlar çok beğendiler,tabiki bende. Arkadaşlar AFİYET OLSUN... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.