ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Sudak Ve Tatlisu Levreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384433)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:08 AM

Sudak Ve Tatlisu Levreği
 
TEREYAĞI VE LİMON SOSLU SUDAK


4 adet sudak

1 tatlı kaşığı karışık tane biber

2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Limonlu tereyağı sosu:

2 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı krema

3 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan sapları

Çekilmiş tane biberleri ve kıyılmış dereotlarını, filetosu çıkarılmış sudakların üzerine serpiştirin. Balıkları ızgaranın düz olan tarafında veya bir teflon tavada ters düz ederek kızartın. Tereyağlarını minik küpler haline getirin ve buzdolabının dondurucusunda sertleştirin.

Sosu hazırlamak için; oval bir sos pişirme tenceresine limon suyunu koyup, kaynatmaya başlayın ve bu esnada bir çırpma teli ile karıştırarak kremayı ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Ocağın altını açarak, hızla karıştırmaya devam edip, tereyağı küplerini teker teker ilave edin. Taze soğan saplarını ekleyip bir kez daha karıştırın. Sosun altını kapatın ve sudakların üzerine dökün.

Yanında dilimlenmiş yeşil ve sarı limonlar ile servis yapın.

http://www.yemekkosesi.com/Tarifler/...6/Default.aspx Alınmıştır.

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:08 AM

Sudak Ve Tatlisu Levreği
 
PATATESLİ BALIK GRATEN

400 gr sudak fileto

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

5 adet domates

1 tatlı kaşığı kekik

1 yemek kaşığı kapari

12 adet limon

4 adet patates

2 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı galeta unu

Tuz, karabiber

Soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı soyup havanda dövün. Domatesleri soyup dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanı ilave edip, 5 dakika pembeleştirin. Sarımsak ve domatesleri katıp tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Ağzını kapatmadan, ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Kaparileri ince ince kıyıp, koyulaşmış sosa ilave edin ve 3 dakika daha pişirin.

Patatesleri soyup ince ince dilimleyin. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın ve bir sıra patates dizin. Dizdiğiniz patateslerin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını eşit şekilde bölüştürüp tuz ve karabiber serpin.

Üzerine kalan patateslerden bir sıra daha dizin, yine tuz ve karabiber serpin ve balık filetolarını yerleştirin. Limonun suyunu sıkıp üzerinde gezdirin ve tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Balığın üzerine domates sosunu dökün. Kalan tereyağını ufak parçalar halinde kesip galeta unu ile karıştırın ve en üste de galeta ununu serpin. Fırında 35-40 dakika pişirin ve servis yapın.

Sıcak servis yapın.

http://www.yemekkosesi.com/Tarifler/...6/Default.aspx Alınmıştır.


Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:08 AM

Sudak Ve Tatlisu Levreği
 
TEREYAĞI VE LİMON SOSLU SUDAK


4 adet sudak

1 tatlı kaşığı karışık tane biber

2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Limonlu tereyağı sosu:

2 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı krema

3 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan sapları

Çekilmiş tane biberleri ve kıyılmış dereotlarını, filetosu çıkarılmış sudakların üzerine serpiştirin. Balıkları ızgaranın düz olan tarafında veya bir teflon tavada ters düz ederek kızartın. Tereyağlarını minik küpler haline getirin ve buzdolabının dondurucusunda sertleştirin.

Sosu hazırlamak için; oval bir sos pişirme tenceresine limon suyunu koyup, kaynatmaya başlayın ve bu esnada bir çırpma teli ile karıştırarak kremayı ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Ocağın altını açarak, hızla karıştırmaya devam edip, tereyağı küplerini teker teker ilave edin. Taze soğan saplarını ekleyip bir kez daha karıştırın. Sosun altını kapatın ve sudakların üzerine dökün.

Yanında dilimlenmiş yeşil ve sarı limonlar ile servis yapın.

http://www.yemekkosesi.com/Tarifler/...6/Default.aspx Alınmıştır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.