ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Sazan Dolma..! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384413)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:11 AM

Fırında Sazan Dolma..!
 
Herkese merhabalar,

Sazan çorbasının,sarmısak soslu tavasının ve topraktra gömme sazan tarifini verdim, birde memleketimden Afyon usulü dolmasının tarifini vereyim...Anacım bunu çok güzel yapar.Sazan olarakta eger aynalı sazan bulursanız daha makbule gecer.Yanlız dolmasını yapacağınız sazanın en az 2-3 kg.olması gerekir ki böylesi daha uygundur.Sazan temizlendikten sonra iç kısmı ve dışı baharatlı salça ile sıvanır ve dolapta en az 6 saat dinlendirilir.Sazan içi hazırlanırken malzeme içi size kalmış.Ben size illa şunu koyun demicem.Bildiğiniz dolma içinde ne kullanıyorsanız onun aynısını koyabilirsiniz.Herkes içine damak zevkine göre istediğini koymakta özgür, ama benim size naçizane önerim çam fıstığı ve kuş üzmü ne yapıp edin koyun.(Mükemmel oluyor) İçi hazırladıktan sonra orta boy 2-3 soğanı halka olarak doğrayın.1 Çorba kaşığı salca ile beraber 1 çay bardağı zeytinyağında bahartalar ve 3 diş sarımsak ile kavurun.soğanlar pembeleşince (burası çok klasik oldu yav ) üstüne 1 su bardağı kaynar su ilave edip orta ateşte takriben 10 dakika karıştırın ve bunu daha sonra kullanmak için ayırın. Dolapta dinlendirilmiş sazanın içine önceden hazırlanmış zeytinyağlı içi koyup karnını dikkatlice dikin.Önceden ısıtılmış fırına ve yine önceden ısıtılmış az yağlanmış tepsiye balığı dağıtmadan yerleştirin.Üstüne daha önceden hazırlanmış sosu ilave edip mümkünse kuzine sobanın fırınında (bizim köylerde hala kuzine soba var) yoksa normal fırında takriben 40 dakika pişirin.Sonra da afiyetle yerken beni hatırlayın.Herkese şimdiden afiyet olsun..Üstüne tatlı olarak helva öneririm..




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:11 AM

Fırında Sazan Dolma..!
 








babacakka



Herkese merhabalar,

Sazan çorbasının,sarmısak soslu tavasının ve topraktra gömme sazan tarifini verdim, birde memleketimden Afyon usulü dolmasının tarifini vereyim...Anacım bunu çok güzel yapar.Sazan olarakta eger aynalı sazan bulursanız daha makbule gecer.Yanlız dolmasını yapacağınız sazanın en az 2-3 kg.olması gerekir ki böylesi daha uygundur.Sazan temizlendikten sonra iç kısmı ve dışı baharatlı salça ile sıvanır ve dolapta en az 6 saat dinlendirilir.Sazan içi hazırlanırken malzeme içi size kalmış.Ben size illa şunu koyun demicem.Bildiğiniz dolma içinde ne kullanıyorsanız onun aynısını koyabilirsiniz.Herkes içine damak zevkine göre istediğini koymakta özgür, ama benim size naçizane önerim çam fıstığı ve kuş üzmü ne yapıp edin koyun.(Mükemmel oluyor) İçi hazırladıktan sonra orta boy 2-3 soğanı halka olarak doğrayın.1 Çorba kaşığı salca ile beraber 1 çay bardağı zeytinyağında bahartalar ve 3 diş sarımsak ile kavurun.soğanlar pembeleşince (burası çok klasik oldu yav ) üstüne 1 su bardağı kaynar su ilave edip orta ateşte takriben 10 dakika karıştırın ve bunu daha sonra kullanmak için ayırın. Dolapta dinlendirilmiş sazanın içine önceden hazırlanmış zeytinyağlı içi koyup karnını dikkatlice dikin.Önceden ısıtılmış fırına ve yine önceden ısıtılmış az yağlanmış tepsiye balığı dağıtmadan yerleştirin.Üstüne daha önceden hazırlanmış sosu ilave edip mümkünse kuzine sobanın fırınında (bizim köylerde hala kuzine soba var) yoksa normal fırında takriben 40 dakika pişirin.Sonra da afiyetle yerken beni hatırlayın.Herkese şimdiden afiyet olsun..Üstüne tatlı olarak helva öneririm..







abi ağzım sulandı gidip tutacam şu aynalıyı başka yolu yok

sağolasın tarif için


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.