ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İzmaritin Tulumunu Çıkarmak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384411)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:12 AM

İzmaritin Tulumunu Çıkarmak
 
Eğer izmaritleri kızartacaksam mutlaka tulum çıkartırım. Hem çok daha

lezzetli oluyor hem de pullarını kazıma derdinden kurtuluyorsunuz.


İşe başlamadan keskin bir bıçak edinmenizi öneririm.

Zaten balıkçı ya da denizcinin mutlaka iyi bir bıçağı vardır.


I- Kuyruktan başlayarak başa kadar sırt yüzgecini kesiniz.


II- Birinci ve ikinci karın yüzgeçlerini dibinden (karınla beraber)

kesiniz. birinci yüzgeçten ikinciye kadar karnı yarınız. yarığı kuyruğa

kadar uzatınız. Bu arada iç organlar tenizlenebilir.


III. Bıçağı yüzgecin altına sokarak deriyi sırttan karına doğru hilal

şeklinde kesiniz.


IV. deriyi A noktasından yakalayarak kuyruğa doğru çekerek çıkarınız


Ben tulumları çıkarıp yıkadıktan sonra balıkları önce tuzluyorum sonra

una bulayıp kızartıyorum. Tabi unla tuzu karıştırmakta bir tercih..


Rastgelsin afiyet olsun...


Konu daha önce anlatıldıysa Mod. arkadaşlar mesajımı silebilirler...




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.