![]() |
Afyon Usülü Sazan Çorbası (Diğer Balıklar Da Olur)
Sazanın nerde bulunacağını anlattım,Sazanın fletosu için tarifi verdim,kafa ve kılçık kısmı için çorba tarifini de vereyim ki herşey tam olsun.Bu usül bizim oralar da (Afyon-Sultandağı) yapılır.Bir zamanlar Eber gölünden çok sazan çıkardı,malesef Eber den eskisi kadar sazan çıkmıyor,çevre göllerden gelenlerle idare ediyoruz.Gelelim tarife..Bir tencereye halka kesilmiş soğanları atıp salça ile beraber kavuruyoruz.Daha sonra balığı (kafayı sakın parçalamayın) ters yüz ederek biraz tencerede bekletip,kızartıyoruz.Üstüne limon ya da limon tuzu ,2 diş sarımsak,3-4 çorba kaşığı yoğurt ve kaynar su ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.(Tencereye konulan su çok olmamalı,baharat isteğe göre atılır)
NOT:İlla sazanın kafası ve kılçıklarının çorbası olacak diye bir kural yok etli kısımlarını da aynı şekilde yapabilirsiniz.Bu şekilde hertürlü tatlısu balığının çorbasını yapabilirsiniz,Deniz balığını bu tarifle hiç denemedim ama ilk fırsatta niyetim var özellikle norveç somonunun kafasını denemeyi düşünüyorum.İlk fırsatta resimlerde koyucam.Herkese afiyet olsun..Rastgele.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.