![]() |
Levrek Tarifleri
Değişiklik arayanlara
DENİZ LEVREĞİ FİLETO "GÜNAYDIN İSTANBUL" 10 PORSİYON 180-200 GR LIK 10 ADET KÜÇÜK LEVREK FİLETOSU, 1 KG BROKOLİ, 1 KG PATATES, 100 GR HAVUÇ, 100 GR SOĞAN, 100 GR DOMATES SALÇASI, 50 GR TAZE TARHUNOTU, 50 GR KIYILMIŞ SARIMSAK, 1 L. BEYAZ ŞARAP, 1/3 LİTRE RAKI, 150 GR MAYDONOZ, 1,5 L. KREMATUZ VE BİBER, 100 GR TEREYAĞ HAVUÇ SOĞAN TARHUNOTU VE SARIMSAK İNCECİK KIYILIR. 1 MİKTAR TEREYAĞINDA KAVRULUR. DOMATES KONSANTRE RAKI BEYAZ ŞARAP VE KREMA EKLENİR. PİŞİRİLİR. SUYU ÇEKTİRİLİR VE SON OLARAK KIYILMIŞ MAYDONOZ EKLENİR. TUZ VE BİBERLENİR. BALIK FİLETOLARI SUDA HAŞLANIR. BROKOLİ DİŞE GEÇECEK ŞEKİLDE HAŞLANIR. TABAĞIN ORTASINA SOS KONULUR. ÜZERİNE BALIK YERLEŞTİRİLİR VE BROKOLİ İLE DEKORE EDİLİR. BUĞULAMA LEVREK FIRINA GİREBİLECEK 1 TEPSİNİN ALTINA HALKA SOĞAN , DERE OTU , SARIMSAK ATILARAK ŞARAP SERPİŞTİRİLİR . TUZU AYARLANIR . VE BALIKLAR DİZİLEREK AYNI İŞLEM EN ÜSTE 1 KEZ DAHA TEKRARLANIR . AYRI 1 TENCEREDE SÜT , UN , ŞARAP İLE BULAMAÇ YAPILIR .VE 1 TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA BU SOS TEPSİYE DÖKÜLÜR . TEPSİNİN ÜZERİ KAPATILARAK FIRINDA 30 DK. PİŞİRİLİP SERVİS EDİLİR . KİREMİTTE LEVREK LEVREK FİLETOSUNU 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜP TAVADA SOĞAN , SARIMSAK , MANTAR , DOMATES İLE SIRASIYLA KAVURUP SALÇASINI VERİP BSALIK SUYUNU İLAVE EDİP 1-2 TAŞIM KAYNATIP KİREMİTE ALINIZ . ÜZERİNE RENDE KAŞAR İLE KAPLAYIP FIRINDA KIZARINCA FIRNDAN ÇIKARIP SERVİS EDİNİZ . KAĞITTA LEVREK BALIKLARI TAVADA YAĞ , SOĞAN , SARIMSAK , DEFNE İLE KIZARTINIZ . KANYAK İLE ALEVLENDİP ALEVLER SÖNÜNCE MANTARI İLAVE EDİP TUZUNU AYARLADIKTAN SONRA BALIK SUYU VERİLİR . TAVADA ÇOK AZ SU KALINCA MAYDANOZ ATILIR . VE FOLYA KAĞIDINA SARILARAK IZGARADA VEYA TAVADA ŞİŞİRİLİP SERVİS EDİLİR . LEVREK PANE LEVREK FİLETOSUNU 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜP SIRASIYLA UN , YUMURTA , GALETA UNUNA BATIRILIP PANE EDİLİR . VE KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR . YALNIZ PANELEME İŞLEMİ 2 KEZ OLURSA DAHA İYİ OLUR . LEVREK FİLETOSU WİSKİ 1 KAPTA YAĞ , SOĞAN , SARIMSAK , DEFNE , MANTAR , TUZ , BİBER , ŞARAP , BALIKLAR VE BALIK SUYU İLAVE EDİLİP ÜZERİ KAPALI OLARAK KAYNATINIZ . SONRA BU PARÇALARI 1 KİŞİLİK TOPRAK KASELERE VEYA ÖĞRETEN KABINA ÇIKARARAK TENCEREDE KALAN SUYUNU SÜZEREK İÇİNE TEREYAĞ , KREMA VE WİSKİSİNİ İLAVE EİP KASELERE DÖKÜNÜZ . LEVREK FİLETOSU ŞERBURG KARİDESLER ÇİĞ İKEN KABUKLARINI ALINIZ VE KUŞ BAŞI DOĞRAYINIZ . KÜÇÜK 1 TENCEREDE SOĞAN , SARIMSAK , LEVREK İSTTİRİDYE , TUZ , BİBER , BEYAZ ŞARAP NVE BALIK SUYU İLAVE EDİP 6-8 DK. KAYNATIN . BALIKLARI TABAĞA ALINIZ . TENCEREDE KALAN SOSUNA TEREYAĞI , UN , KREMA VERİP YUMURTA SARISINI İLAVE EDİNİZ . TABAKTAKİ BALIKLARIN ÜZERİNE BU SOSU DÖKÜP SALAMANDIRADA KIZARTIN . LEVREK PİKATA: LEVREK FLETOSU İKİ EŞİT PARÇAYI BÖLÜN TUZLAYIP ÖNCE UNA SONRAYUMURTAYA BATIRIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIN BADEMLİ LEVREK :LEVREK PİKATANIN ÜZERİNE KAVRULMUŞ BADEM ATILIR . LEVREK SARMASI : LEVREK FİLETOSU ÇİĞ İKEN BALIK UZUNLAMASINA RULO YAPIP KÜRDAN İLE TUTTURULUR .BU ŞEKİLDE BALIK HAŞLAMA METODUNA UYARAK HAŞLANIR .ÇIKARIP SERVİS TABAKLARINA ALINAR .TAVADA SOĞAN , SARIMSAK, DEFNE YAPRAĞI VE JÜLYEN DOĞRANMIŞ MEVSİM SEBZELER SIRASIYLA KAVRULUR .VE BALIK SUYU İLAVE EDİP KAYNATILIR .SOS YARIYA İNİNCE UN VE TEREYAĞI EZİLİP SOSUN İÇİNE KARIŞTIRILIR .BU SOS BALIKLARI ÜZERİNE DÖKÜLÜP EN ÜSTE RENDE KAŞAR ATILIP SALAMANDRADA GRATEN EDİLR . MUSLİH SOSLU LEVREK IZGARA : 1KİŞİLİK KEVREK : 1 ADET DOMATES : 2 ADET KONKASE SARIMSAK : 2 DİŞ INCE KIYIM . ROZMARİ ,TUZ , KARABİBER . SOS İÇİN: TEREYAĞ : 100 GR ERİTİLMİŞ BEYAZ ŞARAP : 3/1 ÇEKİLMİŞ YUMURTA SARI: 2 ADET TUZ ,DİJON , ESTARGON VE KARABİBER. LEVREK FİLETOSU ÇIKARILIR .4 PARÇAYA BÖLÜNÜR .IZGARADA ALT ÜST 5 DK PİŞİRİLİR .KONKASE DOMATES ,SARIMSAK İLE TAVDA SOTE EDİLİR.SERVİS TABAGINA KONULUR.ÜZERİNE LEVREK IZGARA YERLEŞTİRİLİR .YUKARIDAKİ MALZEMEDEN HAZIRLANAN MÜSLİH SOS İLAVE EDİLİR .TAZE ROZ MARİ İLE TAKTİM EDİLİR . |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.