ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarmısaklı Levrek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384303)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:20 AM

Sarmısaklı Levrek
 
SARIMSAKLI LEVREK

Yaklaşık 300-400 gr civarında yani porsiyonluk sayılabilecek levrekleri temizledikten sonra yanlarından bıcak uçu ile küçük kesikler yapılır ve bu kesiklerin içine sarmısak konur ve çok az tuzlanır zevke göre isterirse folyonun içine bir veya iki tane defne yaprağı konulabilir veya kekik.

Balık folyonun içine konulduktan sonra ister fırında isterseniz eğer açık alanda iseniz yakmış olduğunuz ateşin içine gömebilirsiniz yaklaşık olarak 20-30 dakika içinde servise hazır olur afiyet olsun

Malzemeler

Kişi başına 1 balık

5-6 diş sarmısak

Yeteri kadar defne yaprağı veya kekik

Tuz

Yeteri miktarda alminyum folyo




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.