ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bu Favadan Tadin (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=384291)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 01:22 AM

Bu Favadan Tadin
 
[size=medium]

Arkadaşlar bu akşam bir meze tarifi yapacağım ege bölgesinde yetişen kardeşlerim iyi bilirler. tabiki İst. a da taşınmış bir meze.Balık , rakı. fava.. varmıki üçü bir arada.deymen benim keyfime...


1-500gr kuru bakla

2-2 orta, yada 1 büyük boy kuru soğan

3-sirke

4- tuz

5-sızma zeytin yağı

6-limon

Kuru iç bakla kabukları ayıklanmış(bakliyatçılarda bu şekilde satılır)bir gece evvelinden derince bir kapta suya basılır(kuru fasulye misali)ertesi gün kabarma suyu dükülerek yeni su eklenir ,kuru soğanlar yemeklik şekliyle doğranarak bu karışıma dökülür.bir çorba kaşığı sirke ve tuz ilave edilelek orta ateşte pişmeye bırakılır.eğer suyunu lapalaşmadan çeker ise kaynak su ilavesi yapılır(soğuk su ilave etmeyin)iyice lapalaşıp pütürleri gidince ateşi kapatın.soğumaya bırakın.Eğer yinede pütürler kaldı ise ılınınca mikserden geçirin.ılık vaziyette iken zeytin yağ dökerek çırpmaya başlayın .siz döktükçe yağın kaybolduğunu göreceksiniz. bıkmayın yine dökün ve iyice yedirin(NOT. Fava zeytin yağ canavarıdır)münhal miktarı bulunca karıştırmayı bırakın fava mız hazırdır. Tabağınıza dökeceğiniz miktarın üzerine limon sıkarak yemeğe başlayabiliriz.Hepinize afiyet olsun.Hiç kimsenin tabağı balıksız bardağı rakısız kalmasın[/size]


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.