![]() |
Rabbim Sana Sığındım...
>Başkası yok elimde.
>Şimdi elimden gelenlerin hepsi senin elinde. >Bağışla beni, göremedim. >Göremedim, nice ananın karnında nice karanlıklar içindeyken gün yüzüne >çıkardığını bebelerin yüzünü. >Unuttum, çocuk tebessümlerini nice belirsizliklerden alıp güneşe >erdirdiğini, >Bilemedim, yüreğimizi yokluğun dehlizlerinden aşırıp aşkın vadisine >eriştirdiğini. >Göremedim, her sabah yerin sükûnetini odamda ekmek gibi sımsıcak hazır >ettiğini. >Her akşam yastıkta unuttuğum bedenimi sabah yeniden yanıma verdiğini >göremedim. >Beni her sabah ihya ettiğini, bedenimi her an zaaflardan çıkardığını, >varlığını her an yokluktan geri getirdiğini göremedim. >Göremedim Rabbim her günü ödünç verdiğini. >Göremedim, bağışla beni... > >Fakat, şimdi gördüklerim gösterdi bana hepsini >Geç kaldım görmekte. >Tebessümü beton yığınları arasında sönen bebeler gördümse de, biliyorum >Senin elinde şimdi hepsi ve sonsuz tebessümler verdin herbirine. >Sevinci soğuk topraklarda boğulmuş çocuklar gördümse de, biliyorum Senin >Rahmetinin kucağında hepsi ve bitmez sevinçler bağışladın herbirine. >Ümitleri bir apansız sarsıntıyla yıkılan insanları gördümse de, biliyorum >Senin Şefkatinin ikliminde âsûde ve mutlu her biri... >Bağışla beni Rabbim, unuttum, nisyanda kaldım. >Hatırlamadım verdiğini ve var kıldığını. >Elimden alınca verdiğini ve yokluğa yuvarladığında varlığımı >Hatırladım ve ama geç hatırladım. >Gördüm, ama güç gördüm, acıyla gördüm. >Varlıkta kör oldum, yoklukta gördüm. >Bollukta unuttum, darlıkta hatırladım. >Affet beni Rabbim, bari, yoklukta Sana vardım. >Hiç olmazsa, hiçlikte seni andım. >Şimdi, bir tevekkül var elimde. >Başka herşey düştü, herşey yokluğa döküldü. >Hatırladım, elimdekiler de, ellerim de senin elinde. >Şimdi, dua sığıyor sadece avuçlarıma. >Sadece yakarış yakışıyor yakama. >Gözlerim müjdeni gözlüyor uzaktan. >Gönlüm hiç bitmez tesellini özlüyor. >Sen ki, unutmaktan alıkoydun, nisyandan kurtardın beni Rabbim >Şimdi isyandan koru beni Rabbim. >İsyandan koru beni, isyandan koru beni, isyandan koru beni... >Ve lûtfet ki, avuçlarında teselliden ötesi yok. >Affet ki, elimde duâdan başkası yok. ... |