![]() |
Basörtüsü (Baba Ve Kiz Siir)
BABANIN KIZINA NASIHATI
Bu günler geçecek ne olur sabret Sabirsiz gonca gül açilmaz kizim Sabaha ramak var az daha gayret Emeksiz ekilen biçilmez kizim ALLAH’in yardimi gelecek inan Yanlisa sapmistir siyasi sanan Kim derse sana “inanma yalan” Mevla’nin emrinden kaçilmaz kizim Sana yobaz diyene ne kadar yazik Pislikle yogrulmus mayasi bozuk Bunlarin bizlere attigi kazik Bir degil on degil sayilmaz kizim Dogrudan kayma sen böyle hürsün Ister cahil desinler isterse körsün Insan bir gaflete dalmayagörsün Bir yattimi bir daha ayilmaz kizim Yaram çok büyük islemez yama Incidir gözyasin isle oyama Görünüsü belki insandir ama Edepsiz insandan sayilmaz kizim Derdim bir degil sayamam çoktur Bu yolda davamiz elbette haktir Süpheye yer yok Rabbimiz tektir Gayriye boynumuz egilmez kizim KIZIN BABASINA CEVABI Sabrediyorum elbet umudum ALLAH Batili tutmam tutamam baba Aksam varsa eger olmaz mi sabah? Beklerim yatmam yatamam baba Herkes bir yerden ayri laf vurur Her gece umutlar koynumda uyur Türban bende seref türban bende nur Çikarip atmam atamam baba Çirpinir dururum sesim duyulmaz Ne kadar bagirsam sagir ayilmaz Resul’un hadisi; müslüman yilmaz Davami satmam satamam baba Yaptigim ne cilve ne de isve naz Belki gözyaslarim anlatir biraz Kimimiz gerici kimimiz yobaz! Bu sözleri yiyip yutamam baba Basi terketmeden yeni belalar Yeni düzen yenisini peydalar Geride varken nice Leyla’lar Rahati tatmam tadamam baba Hem gözü görmüyor hem de dili lal Diyen varsa hakkimi bilmesin helal O’dur alemlerin Rabbi Zülcelal Gayriye el açmam açamam baba |