![]() |
Sözleri Az Manası Çok Şiirler...
YAŞAMAK
Zormuş bir canı bedende taşımak Sırattan bir yolda dağlar basamak Çıplak doğan tene kefen aramak Her nefeste sınav, zormuş yaşamak.. BİR GÜN.. Göçeriz beşikten mezara gün gün Özleriz bugünden dünleri her gün Bedene mahkumuz, cennetten sürgün Güleriz hayata, göçeriz bir gün.. SEVDAYI TERK.. Geceler geceler, bembeyaz yatak Yolcuyuz alemde, mezarlık durak Sevdayı terk etme, dünyayı bırak Dosta dost yakındır, başkası uzak.. SEVERİZ HER GÜN! Ben sana mahkumum, sen benden sürgün Sevenler muhakkak kavuşur bir gün Ayrılık cezaysa çekeriz gün gün Bir defa sevdiysek, severiz her gün! DEĞİLİM! .. Sen için, sessizim; sensiz değilim Ben güle düşkünüm; düşmüş değilim Aşkınla mesudum, mecbur değilim Biz için, ben varım; varsız değilim NE HACET? Sevgini yaşarsan söze ne hacet Sen bahar istersen güze ne hacet Yokuştan yılmazsan düze ne hacet Çok vermek mümkünse aza ne hacet AŞK UĞRUNA.. Bir kıvılcım yetti bize, kül olduk Deniz geçip, damla suda boğulduk Doğru sözle, dokuz köyden kovulduk Aşkla coştuk, aşk uğruna durulduk.. HATA Yalancı hayata tutunur eller Korkulan olmadan konuşmaz diller Umutlar yıldızdır, hep arar gözler Hata gölge olup; hatayı izler.. VERMEDİM! Bir nefessin içimde, aldım vermedim Bir ateşsin gönlümde, yandım sönmedim Bir şiirsin dilimde, yazdım silmedim Bir kısmetsin ömrümde, umdum bitmedim! BİR BİLSEN! Ah canımın öteki yarısı; sen! Ne kadar muhtacım sana, bir bilsen Özlerdin, severdin, dayanamazdın Sensizken halimi gelip de görsen! UNUTMA BENİ Uzanırken sonsuza, bırakma beni Kaybetme sen yolunu, aratma beni Ayrı sanıp kendinden, ayırma beni Sensizliğe bırakıp, unutma beni! GİDER Sözlerim sel olur, canana gider Yapraklar sararır, hazana gider Hasretle ölenler, vuslata gider Kalbimde bir yol var, canana gider! BÜYÜSÜN Salınsın hayali, yarim yürüsün Bir ömür peşinden beni sürüsün Tenimi; kokusu, hissi bürüsün İçimde, tertemiz aşkı büyüsün! AŞK VE GÖZYAŞI Öyle sevdim ki seni; Kalbim titriyor! İnan bana sevdiğim; Özlem bitmiyor! Er geç anlayacaksın; Aşk, ağlatıyor! IŞIK Her gölgede bir ışık var, anladım Hayalleri umutlara bağladım Yaraları, gül teninle dağladım Işık sensin, karanlıkta anladım... GÖR BENİ Hasretinle yalnızım Kollarınla sar beni! Yokluğunla suskunum Gözlerinle sev beni! Aşkın ile sarhoşum Yüreğinle duy beni! Gecelerce sensizim Rüyalarda gör beni! YAR Gonca güller açmış, yarin yüzünde Kuşlar tüyler dökmüş, yarin dizinde Güneş ışık saçmış, yarin gözünde Bülbül ilham almış, yarin sözünde GİBİ.. Ve geçti seneler, bir nefes gibi Yaşanan onca yıl, bir hayal gibi Parladın bahtımda, bir yıldız gibi Seninle doğdum ben, yeniden gibi VEFA AŞKTAN Beni benden eden güzel, nerdesin Dokunamam gül tenine, kalptesin Dile gelip şu ayrılık söylesin Vefa aşktan, cefa olsa neylesin.. DOĞRU SEÇİM Ararım dünyayı, kendi içimde Cevaplar saklanır soru içinde Bilmeyen kaybeder, özü biçimde Mutluysak sebebi, doğru seçimde.. SONSUZCA HÜZÜN Uzar gider sessizlik Apansız korkudur bir çığlık Uzar gider sensizlik Sonsuzca hüzündür senden ayrılık SEVDİKÇE.. Hayaller gerçeğe döndükçe güzel Geceler sabahı buldukça güzel Hasretler vuslata vardıkça güzel Sevilen gönülden sevdikçe güzel ZOR GELİR Rahmettir yağmurlar, rüzgarla gelir Uzaklar yakına, inançla gelir Hep akıl başlara sonradan gelir Sevene ayrılık zordur, zor gelir UMUTLAR Umutlar; yıldızdır yahut kar tanesi Yaklaştıkça çağlayan; şelale sesi Yorgun düşülen yılların ertesi Çoğaldıkça beyazlaşan; kar tanesi TOZ Soldu yaprak, düştü hazan ömrüme Esti rüzgar, yağdı yağmur gönlüme Gitti giden, gelemedim kendime Toza döndüm, toz konmadı sevgime YA SABIR Bir imtihan hayat; beşik ve mezar En tatlı uykuyu, bir kabus bozar Acılar, tenimden ruhuma sızar Yarsalar kalbimi, ya sabır yazar MUTLULUK YILDIZI Kapkara bulutlar her yanı sardı Gözyaşı gözümden gönlüme yağdı Mutluluk yıldızı görmeden kaydı Bağrımda yeryüzü gökyüzü yandı BİR YOKMUŞ... Yurdumun dağları kar ile duman Bendeki öfke de sevgi de yaman Gerçekler hayale vermiyor aman Bir varmış bir yokmuş mekan ve zaman KARAÇALI Gaybı Allah bilir kullar bilemez Kalplerde olanı gözler göremez Yerinde sayanlar yollar geçemez Karaçalı eken güller biçemez DÖKERİZ LEYLA Yar elinden zehri içeriz Leyla Ayrılık faniyse çekeriz Leyla Ahlardan pişmanlık biçeriz Leyla Aşkından geçenden geçeriz Leyla Damlayla doldurup dökeriz Leyla NEFRET ESKİTEN Kaç sabah kaç gece sürer gidişin Kaç ömür sürecek aşkı silişin Kaç ölüm doğurur veda edişin Kaç nefret eskitir böyle sevişin UNUTURSUN Duymazsın sesimi görmezsin beni Unutur ellerin yüreğin beni Damlayan her yaşta dökersin beni Ahtından, bahtından silersin beni Anarsın, ağlarsın, ararsın beni GİT DE GÖR Anlamadın sözlerimi git de gör Hasretimle yanmadıysan sön de gör Bitirdin sen sevdiğini bit de gör Alıyorsun ahlarımı vah de gör SON ŞİİR İlk gibi son şiir de yazılmalıdır Ten gibi kalpte de o azalmalıdır Haine derin mezar kazılmalıdır Sevgisiz birliktelik bozulmalıdır SEVERİZ Ben sana mahkumum, sen benden sürgün Sevenler muhakkak kavuşur bir gün Ayrılık cezaysa çekeriz gün gün Bir defa sevdiysek, severiz her gün! NİYET Sevmektir; kalpleri yarla bir eden Gözlerdir; gönülde baki yer eden Özlemdir; dünyayı bana dar eden Niyettir; beni biz, dağı düz eden! GEÇER Hayat bu, seneler an gibi geçer İnsan ne ekerse hep onu biçer Nefis bu, seç desen kendini seçer Dünya han, yolcular an gelir göçer! DÜŞLERDEKİ MUTLULUK Rüyamda gördüm seni, Dün gece... Ne kadar sahici idi, Ve ne kadar güzeldin! Aşkı, sevdayı, sevgiyi... Rüyamda, seni gördüm. Uyandım ve anladım; Seni gördüğüm; rüya, Sevdiğim ise gerçek! Bilsen de, bilmesen de, Sevsen de, sevmesen de... Mutlu ediyor meğer; Seni sevmeye değer! YOKSUN Her gece sen yoksun, yokluk ki; boşluk, Umut da kıtlık var, çilede bolluk, Tükendi kolaylık, gerisi zorluk, Kalbimde dolusun, boşluğun yokluk! SEVDA YELİ Kırıldı gönlümün artık bamteli, Bitmiyor inatlar, taştı nefs seli, Çıkmayan taşı da attı bir deli, Başımda eserken sevdanın yeli.. YAR İLE.. Niyetsiz her işin sonu nafile, Aşk varsa yok olmaz bir çift laf ile, Umutlar kararır yeis, yas ile, Bu hayat güzeldir elbet yar ile.. KADER Cesaret etmezsek, esaret kader, Umutlu olmazsak, mutsuzluk kader, Vefayı bilmezsek, unutmak kader, Bir adım gelmezsek, ayrılık kader! .. YALAN MUTLULUK Ne hüzün anladı ne sevinç beni, Bu eller anlamaz, avutmaz beni, Acılar tükenmez, tüketti beni, Bir yalan mutluluk; aldattı beni! SANKİ.. Ölümün nefesi ensemde sanki, Karanlık gecede kayboldum sanki, Canımı tenimden söktüler sanki, Bir deli rüzgarla savruldum sanki.. SEVMEYECEKSİN! Yanmadan kül olup, bitmeyeceksin! Hainsen ne çare; gülmeyeceksin! Hatanı; kaderin, bilmeyeceksin! Yüreğin yetmezse; SEVMEYECEKSİN! İHANET Gül dersem; tenime, dikenler batar, Her aşkın özünde; ümitler yatar, Acılar tatlıya, hep anlam katar, İhanet kalleştir, mutlaka satar! CAN Can bedene saplı hançer Çeksen ölür, kalsa sızlar HİÇ Bugün düşümde yoktun Aynada kendimi gördüm Yalnızdım, sen hiç yoktun Sessizliği duydum, sesiniyse; hiç.. Ölümün adı geçti aklımdan Hayatımı seninle yitirdim Umutsuzluk hakim caddelere Sokaklarda ışıklar, aşıklarsa; hiç.. Gömün karanlığın bağrına beni Kara bahtım gibi, kapkara olsun Yolcu geçmez, kervan konmaz olsun Korku olsun, yılan, çiyan; senden uzaksa, hiç.. Rabbim 'ol' dedi, oldum ben Rahimden mezara düştüm; an Şükretmeden nimetine, ansızın gelen Ölüm ile uyanmaktan korktum, gerisinden; hiç... KARAMSAR Gökyüzü karanlık, gören karamsar Yarınlar ayrılık, çeken karamsar Bir son varmış, dünya orda bitermiş Son durak mezarlık, varan karamsar.. ÖZLEM Yangını sevdaların yakınca özü Duyulur kalplerde ince bir sızı Gözler yaprak yaprak döker hazanı Özlem ki vuslatın hakiki yüzü! BİLİR Geçmişin ağırlığı gelecekte bilinir Pişmanlık suçtan sonradır, yapan bilir Öldüm diyen bilir toprakta uyumayı Asırlarca yatan toprak ne bilir NAZ Beyin zonk zonk zonklarda Kalem naz yapar yazmaz Fikir mürekkebi dalgalanır Kağıda naz yapar, yazmaz O Sözler O'na yalvarış Gözler O'na ağlayış Eller O'na yakarış Kalpler O'na bağlanış GELMEYEN İşte yine geldin aklıma; gitmeyen Özlenmek anlamı sende yitirdi Gözlerim seni beklerken günlerce İstemezdim gitmeni ellere; gelmeyen! GİBİ Gökyüzü masmavi gözlerin gibi Ve güneş sarışın saçların gibi Karanlık çökmese gidişin gibi Yağmazdı yağmur, ağlamam gibi ŞEHİR İnsan; balık misali küçük Şehir; umman misali büyük Dalgalar, balığın mezarın kazar Şehir, kalabalık; insanı yutar ŞAHLANIŞ Kitleler sayıklıyor Ummanda bir çalkantı Gök kudurmuş, yırtınıyor Sesler duyuyorum; isyanlı Rüzgar dalga dalga; bayrakta Şimşek ışık ışık; gözlerde Yangın alev alev; kalplerde Sonsuzluk bir uçurum; içimde! Karaltılar geziniyor cihanda Kan; pıhtısız akıyor canımda Yer yer istila Sıra sıra işkence Azrailin nefesi ensemde Namlu paslı, tetik üzgün Dost horlanmış; bitik, sürgün Düşman hükmediyor her yanda Ah biteydi bu zulum Can gideydi, hazırım! Bir haykırış, Bin uyanış Ve şahlanış! ANADOLU İmzası atılmış, mührü kazılmış Anadolu, Türk'ün ebedi malı Anavatan deyi adı vurulmuş Türkiye söğüdün ezeli dalı! RÜYA Dün bir kuş oldum da yücelere ben uçtum Gün oldu ki uyandım yerin dibi ben oldum KÖR Akşam kişinin yüreğinde olmayagörsün Işığı bilmeyen adam, nuru nereden bilsin KİBİR Ademoğlu! kibirlenme, fayda gelmez Yükselse başın yine göğe değmez Bassan da ayağın toprağı delmez Yatarsın bağrına kimseler bilmez! HAL Hızlıca yaşanmış bir günün artığındayım Zamanın bir yerinden uzaklaşmaktayım Cesed yorgun, göz kapakları hasret Ne sevgi duy bana, ne de nefret.. DOST Durmaz gönül kuşu; diyar diyar gezecek Bir dost var mı acep; ona yol gösterecek Dost ki; satmayacak, daim kanat gerecek Kara toprağa değin, ahde vefa edecek.. |