![]() |
Çıtır Piliç :)
http://genclik.zaman.com.tr/images/2008/01/27/yemek.jpg
Malzemeler: 1 tavuk göğsü (kişi sayısına göre sayı artırılabilir) 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı su Yarım limon suyu 2 diş sarımsak 1 yumurta Bir çay kaşığı kekik Kırmızı pul biber Tuz Yapılışı: Tavuk iyice yıkanır. Keskin bir bıçak yardımı ile şerit halinde kesilir. İnce flotolar elde edilir. Derince bir kâsenin içine su, un ve bir yumurta kırılır.kekik, pul biber ve tuz ilave edilir. Çatalla bu karışım iyice çırpılır. Sarımsaklar bu karışıma rendelenerek ilave edilir. İnce floto şeklinde kesilen tavuk etleri bu karışımın içine atılır. Tavuklar sosa bulanır. Kızartılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Fazla yağ kâğıt havlu ile alınır. Servis tabağında sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. |
Cevap : Çıtır Piliç :)
teşekkürler bernacığım.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.