![]() |
Halkali Tatlinin Dayanilmaz Tadi...
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
SARAY USULÜ HALKA TATLISI: 2.5 s.b. un 2 s.b. su 50 gr margarin 3-4 yumurta 1 fiske tuz 1 t.k. tozşeker 1 t.k. nişasta 1 ç.k. irmik şerbeti için: 3,5 s.b. tozşeker 2,5 s.b. su 1 dilim limon HAZIRLANIŞI: İlk olarak tozşeker, su ve limonla şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra, tatlının hamuru için su, yağ,tuz, tozşeker tencereye alınır ocakta yağ eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışıma kısık ateşte un ilave edilerek sürekli karıştırılır.Bu hamur 3-4 dk. pişirilir daha sonra altı kapatılıp, soğumaya bırakılır. parmak dayanacak sıcaklığa gelince tek tek 3 yumurtayı kırıp elinizle yedirilir. En son irmiği ve nişastayı ilave edip iyice karıştırılır. Daha sonra şanti torbasına doldurup el yağlanarak halka şeklinde sıkılır. Hamurlar soğuk yağın içine alıp kızartılır. Özellikle yağ soğuk olmalı. İkinci kez kızartmak istenildiğinde yağ tekrar soğutulmalıdır. Kızaran tatlılar soğuk şerbete atılır. 3-4 dakika sonra şerbetten çıkarılıp ılık ılık ikram edilir. Bir gün geçtikten sonra tatlılarınız yumuşayabilir. afiyet ,bal ,şeker olsun inş... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.