![]() |
Arabaşi Yozgatin Meşhur Yemeği
ARABAŞI Malzemesi Hamur İçin 1 BİR ölçü un,16 ölçü un,tuz, Çorba İçin 1 Tavuk veya Hindi 1 Bir Kaşık Yağ Bir Kaşık Salça,Tuz,karabiber,Kırmızı Biber,Bir Miktar Un yapılışı(un önceden kavrulur,tavada sadece un) Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır. Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir. Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır. Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip,sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır. Soğumaya bırakılır. Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır. Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir. afiyet olsun arkadaşlar |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.