ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sucuklu -Kaşarli Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=381115)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 12:17 AM

Sucuklu -Kaşarli Börek
 

MALZEMELER
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
4 adet yufka

Süt

Yumurta

Sıvıyağ

Sucuk ve kaşar dilimleri

Susam

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam


YAPILIŞI


Süt, yumurta ve sıvıyağ çırpılır. Yufkanın üzerine bu karışım sürülüp yufka ikiye katlanır. Daha sonra 6 eşit parçaya bölünür. Kaşar ve sucuk dilimleri bu bölünen üçgen parçaların geniş kısmlarına konup sigara böreği gibi sarılır. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, bol susama bulanır. 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.