ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Gül Tatlisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=381085)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 12:22 AM

Gül Tatlisi
 

MALZEMELER:


1 Su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 yumurta

yarım paket oda sıcaklığında margarin

1 paket vanilya

yarım paket kabartmatozu

1 çorba kaşığı sirke

1 tutam tuz

aldığı kadar un

1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

ŞERBETİ :


3 Su bardağı su

2.5 Su bardağı şeker

çeyrek limonun suyu

Yapılışı;

1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.

2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.

3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.

4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.

5. Çay bardağı ile kesilir.

6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.

7. rulo şeklinde sarılır.

8. ikiye kesilir.

9. tepsiye dizilir.

10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.

11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.

12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.



Afiyet Olsun.



Cok güzel bir tatli annem yaptida


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.