ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Armut Tatlısı İ (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=381016)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 12:34 AM

Armut Tatlısı İ
 
Malzemeler:


3 Adet armut

2 Çorba kaşığı tozşeker

Yarım su bardağı portakal likörü

1 Tatlı kaşığı tarçın

1 Su bardağı krem şanti


3 adet armudu ortadan ikiye kesin.

Kabuklarını soyup içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkartın.

Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin.

Üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ile yarım su bardağı portakal likörünü ilave edin.

Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpin.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.

Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın.

Üzerine krem şanti sıkarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.