![]() |
Armut Tatlısı İ
Malzemeler:
3 Adet armut 2 Çorba kaşığı tozşeker Yarım su bardağı portakal likörü 1 Tatlı kaşığı tarçın 1 Su bardağı krem şanti 3 adet armudu ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkartın. Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin. Üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ile yarım su bardağı portakal likörünü ilave edin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın. Üzerine krem şanti sıkarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.