ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Toğga Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=380984)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 12:39 AM

Toğga Çorbası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


** TOğGA AŞI **




Malzemeler:




500 GR. KATIK (süzme yoğurt)


1 SU BARDAĞI YOĞURT


1 YUMURTA


YARIM ÇAY BARDAĞI UN


1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT


1 SU BARDAĞI YARMA (buğdayın kırık olanı)


2 KAŞIK SIVIYAĞ,TUZ VE SU


ÜZERI İÇİN:2 KAŞIK TEREYAĞ, NANE VE PULBİBER




Yapılışı:




Tenceremize katık,yoğurt,yumurta,un ve yağı koyarız.Pürüzsüz bir hale gelene kadar çirpariz.Üzerine 2 bardak kadar soğuk su,nohut ve yarmayı ekleriz.Tenceremizi ocağa alırız.Çorbamizi karıştıra karıştıra pişirmeye başlarız.Çorbamiz ısınmaya başlayınca üzerine kaynar su ilave ederiz.Hiç bırakmadan fokur fokur kaynayana kadar karıştırarak pişiririz.Eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamiz kesilir.Kaynayınca hemen ocağın altını kısın.Yoksa çorba taşar.Karıştırmayı bırakabilirsiniz.15 dakika kısık ateşte pişen çorbamizin altını kapatabiliriz.Sonra tekrar karıştırmaya devam ederiz.Taki üzerinin buharı geçene kadar.En son tuzunu ilave ederiz.Bu bir püf noktası.Çorbamiz kesilmesin diye tuzunu en son ilave ediyoruz.Sonra bir tavada üzeri için tereyağ,nane ve pul biber yakarız.Yakarız dediysem kavururuz.Bu sosu çorbamizin üzerine gezdiririz.Çorbamiz servise hazırdır.Yanına bol limonlu tere tavsiye ederim.AFİYET OLSUN.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.