ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sandal Sefasina Ne Dersiniz?????? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=380982)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 12:40 AM

Sandal Sefasina Ne Dersiniz??????
 

Sandal Sefası


14 adet


Malzemeler:


* 7 adet bostan patlıcanı

* kızartmak için sıvıyağ

* 1kg antrikot et

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 4-5 adet domates

* 3-4 adet sivribiber

* tuz

* üzerlerine kaşar peyniri rendesi


Hazırlanması


1. Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.

2. 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin.

3. Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin. (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin.) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün. 200C fırında pişirin. Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin.afiyet bal seker olsunn....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.