Prof. Dr. Sinsi |
08-03-2012 01:04 AM |
Cevizli Kahvaltı Ekmeği
Cahide
“Sakın, kullara el açma. İman sahibi, bir şeye ihtiyaç duyarsa Mevlâ’sına yalvarır..”
(Abdûlkadir Geylani )
KAHVALTI EKMEĞİ
Malzemeler- 1.5 su bardağı su
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz (eğer salça çok tuzluysa eklemesenizde olur)
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
3 küçük diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı ceviz içi
3 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı buğday ruşeymi
- 1 tatlı kaşığı instant maya
Üzerine sürmek için: Bir yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt
Baharatlı kahvaltı ekmeği nasıl yapılır?- Yoğurma kabına sırayla yumurta, su, yağ, şeker, tuz ve salçayı ekleyin ve karıştırın.
Unları, baharatları ve en son mayayı da ilave edin. (ceviz sonra eklenecek)
Ele yapışmayan bir hamur olana dek en az 10 dakika kadar yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp mayalanana kadar bekletin.
Mayalanıp kabaran hamura dövülmüş cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
4 eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştirin.
Ilık fırına koyup tekrar kabarana kadar bekletin.
Hamurların tam ortasına keskin bir bıçakla kesikler atın.
Üzerine yumurtalı yoğurt karışımında sürüp susam, çörekotu serpin.
200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün. Nar gibi kızarında fırından alın.
Dilimlemeden önce en az yarım saat dinlendirin. Yoksa keserken içi hamurlaşır.
|