![]() |
Çılbır
Çılbır
Hazırlama süresi: 10 DAKİKA Pişirme süresi: 20 DAKİKA 4 kişilik 552 Kalori MALZEMELER 8 adet yumurta 5 bardak su 4 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı tereyağı 1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber 1,5 çay kaşığı nane Tuz HAZIRLANIŞI Bir tencereye 5 bardak suyu koyun ve kaynatın. Kaynayınca içine sirkeyi ekleyin. Kaynayan suyun içine yumurtaları tek tek kırın. Yumurtaların tek olarak pişirilmesi gerekir. Yumurtaları tek tek pişirerek servis tabağına alın. Bir kasenin içine yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın. Yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Bir tavada tereyağını kızdırın. Ateşten alın ve kırmızı biberi yağın içerisine karıştırın. Hazırladığınız kırmızı biberli yağı servis tabağındaki çılbırın üzerine dökün. Üzerine nane serperek servis yapın. Afiyer Olsun |
Cevap : Çılbır
Çok lezzetli oluyor ben seviyorum hiç kendim yapmadım tarif için sağol şengül hanım
|
Cevap : Çılbır
çok duydum fakat henüz yemek nasip olmadı:) şengül abla'cığım teşkkürler paylşm için.emeğine sağlık.
|
Cevap : Çılbır
çok severim. geçenlerde birine yapıcaktım istemedi. içimde uhte kaldı :(( kaynama suyuna sirke konabildiğini bilmiyordum. teşekkürler. |
Cevap : Çılbır
çok ayıp etmiş:) siz yapın mutlaka yemek isteyen çıkacaktır:)
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.