![]() |
Allah Dostlarının Dudak Uçuklatan Hazır Cevapları
Huzur: Zeynel Abidin hazretleri , abdest alirken sapsari kesilirdi. Sebebini sorduklarinda ?- Kimin huzurunda durdugumu düsünürseniz , sebebini anlarsiniz . At Nali Ugur Getirir'mi: Kadiköy Camiinde vaaz vermekte olan Osman Demirci Hoca'ya , Hocam , diye sormuslar . At nalini evimizin kapisina asarsak ugur getirirmi ? Demirci Hoca;-Zannetmiyorum ,diye cevab vermis. O Nallar'dan her atta dört tane var ama. Bütün gün kamci yiyip duruyorlar. Mezartasi Yazisi: Behlül Dana'ya biri sorar : Oglum öldü. Mezar tasina ne yazdirayim ? Behlül Dana hz. su cevab'i verir : Sunu yazdir dün altinda olan cimenler bugün üstünde yeserdi . Ey yolcu anla'ki , su toprak günahtan gayri herseyi örter . Hayat Ne Zaman Baslar: Hayat Kirkindan sonra baslar , diyen bir kisi'ye Said Turhan su karsiligi vermis ; Eger otuz besin'de ölmez'sen !... Her Koyun: Harun Resit , kendisine hep ikaz eden Behlül Dana hazretlerine:- Sen kendi isine bak dermis .Her koyun kendi bacagindan asilir. Birgün sarayi pis bir koku kaplamis . Sebebini arastirdiklarinda ,üst katta'ki bir odada bacagin'dan asili bir koyun bulmuslar. Bu isi yapani'da kesfetmisler tabii'ki Behlül . Halife , kendisini zorladiginda; Gördügünüz gibi , her koyun kendi bacagindan asilir efendim , demis. Fakat etrafi kokuttugu icin , herkesi rahatsiz eder . Riyakara Cevab: Adamin biri , Hz.Ali'yi giyabin'da yani ardindan kötüledigi halde yüzüne karsi övmeye baslayinca , ondan su karsiligi almistir;- Söylediklerinden daha asagi , fakat icinden gecirdiklerinden daha üstünüm. Bakis Farki: Adamin biri ,Muhammed bin Vasi'nin bacaginda'ki yarayi görüp; Sana aciyorum" dediginde , ondan su cevab'i almis ;- Ben , ayni yaranin gözüm'de cikmadigina sükrediyorum. Susturucu Tedavi: Zamane genclerinden biri , bir toplantida Mehmed Akif'i kücük düsürmeye calisip;- Affedersiniz , demis . Siz baytarmisiniz ?" Mehmet Akif , hic istifini bozmadan su cevabi vermis ;- Evet , bir yeriniz'mi agri'yordu ? Müjde: Harun Resid'in vezirlerinden birisi,Behlül Dana'ya latife yollu takilarak. Müjde sana ey Behlül , Sultanimiz seni, domuzlarla maymunlara coban tayin etti :-dendiginde. Behlül su cevab'i vermis;- Öyle ise kulaklarina ac'da emirlerimi yerine getirmeye hazirlan. Peygamber hanesi: Hz .Mevlana, evlerinde yiyecek olarak hic bir sey kalmadigini söyleyen hanimina tekrar tekrar sormus ? Gercekten hic bir sey kalmadimi ? Evet , demis esi. Hic yiyecegimiz kalmadi . O yoklukta tükenmez hazinelerin sahibini bulan Mevlana;-Ellerini kaldirip ! ALLAH'im sana Hamd'ü sena'lar olsun , diye sükretmis. Evim , Peygamber hanesine benzedi. Korkuya gerek yok: Bir Rus General'i , Seyh Samil'in istihani abartarak , beni yemenizden korkuyorum , deyince . Seyh Samil ;- Bosuna korkmayin efendi ,demis . Bizim Dinimizde domuz eti yemek haramdir |
Cevap : Allah Dostlarının Dudak Uçuklatan Hazır Cevapları
Okuyan gözlerine sağlık pesimistt
|
yine harika konulara el atmışsın gülgüzeli eline sağlık
|
:ashamed0002: Teşekkür ederim Yüreği güzel şengül abla'cığım okuyan gözlerine sağlık.
|
gerçekten çok güzel olmuş..emeğine sağlık gülgüzeli..
|
Teşekkürler black_R-O-S-E ilgin için sagol.
|