![]() |
Domates Soslu Pirzola
Et Yemekleri Domates Soslu Pirzola
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 4 kişilik 763 Kalori MALZEMELER 1,5 kilogram kuzu pirzola 5 adet domates 8 adet yeşil biber 10 arpacık soğanı 6 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, kekik, karabiber HAZIRLANIŞI Zeytinyağını tavaya koyun. Pirzolaların altını, üstünü çevirerek kızartın. Etlere bir tatlı kaşığı kekik ve bir tatlı kaşığı karabiber serpin. Etler kızarırken; diğer taraftan domatesleri soyup, doğrayın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın. Sarımsak ve arpacık soğanlarını soyup; bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin. Bu karışımı ayrı bir tavaya alıp; domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra tuz ekleyin. Pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın. Bir fırın kabına pirzolaları dizin. Bir kaşık yardımıyla sosu, etlerin üzerine gezdirin. Kabın üzerini folyo ile kapatmayı unutmayın. 200 dereceye ayarlanmış fırında pirzolanızı 35-40 dakika kadar pişirin. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.