![]() |
Patatesli Poğaça
HamurişiPatesli poğaça
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 672 KALORİ 6 KiŞiLiK MALZEMELER Aldığı kadar un 4 adet patates 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın sarısı 1 bardak süt 1/2 bardak yoğurt 1/4 çay bardağı kuru maya 1 bardak sıvıyağ 1 yemek kaşığı tereyağ 1/4 çay bardağı çörek otu HAZIRLANIŞI Un ve kuru mayayı harmanlayın. Diğer malzemeleri de karıştırıp hamuru ele yapışmayacak şekilde toparlanana kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 40 dakika kadar bekletin. Patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri sıcakken ezip, bir kaşık tereyağını içine katın. Eriyene dek karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Mayalanan hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparıp, elinizde açın. İçine patatesli harçtan bir kaşık koyup, kenarlarını birleştirin. Yuvarlak bir şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve bir bıçak yardımıyla üzerlerine hafif çizikler atın. Çörekotunu poğaçaların üzerine serptikten sonra 180 derecelik fırında, üzerleri kızarıncaya dek pişirin. |
Cevap : Patatesli Poğaça
Akşama yapacağım. Bir süredir hamur işi yaramazlığı yapıyorum ama canım çok istedi. Zaten hep fırından yeni çıkmış poğaçalar vardır hayallerimde.Severim de yapmayı:sm_smile:.
Teşekkürler ... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.