![]() |
Hz. Dıhye'nin Medine'ye Dönmesi
Bütün bu olup bitenlerden sonra Hz. Dıhye, Heraklius�un Peygamberimize yazdığı bir mektup ve birçok hediyelerle Medine'�ye doğru hareket etti. Yolda eşkiyalar tarafından yakalanıp kıymetli hediyeler elinden alındı. Medine'�ye varan Hz. Dıhye, Resûl-i Ekrem Efendimizin huzuruna çıktı. Olup bitenleri ve yolda başından geçenleri anlattıktan sonra Heraklius�'un mektubunu verdi. Mektupta şunlar yazılı idi: �İsâ�nın müjdelemiş olduğu Allah�ın Resûlü Muhammed�'e, Rum hükümdarı Kayser tarafındandır. �Elçin mektubunla bana geldi. Şehâdet ederim ki, sen Allah�ın Resûlüsün. Biz, seni zaten yanımızdaki İncil�'de yazılı bulmuştuk. İsâ bin Meryem, seni müjdelemişti. Rumları, sana imana dâvet ettimse de yanaşmadılar, kaçındılar. Onlar, beni dinleselerdi, kendileri için şüphesiz hayırlı olurdu. �Ben, senin yanında bulunup, sana hizmet etmeyi, senin ayaklarını yıkamayı, ne kadar arzu ederdim.� Mektup okunup bitince Resûl-i Kibriyâ Efendimiz şöyle buyurdu: �Mektubum yanlarında bulundukça, onların saltanatı devam edecektir!� Salih SURUÇ |