![]() |
Oktay Usta'dan Püf Noktaları -------------------
Oktay usta'dan püf noktaları MUTFAK ARAÇ VE GEREÇLERİ # Buzdolabınızdaki kötü kokuları engellemenin en iyi yolu , dolaba bir kase süt koymaktır . # Buzdolabındaki nemi almak için , dolaba içi tuz dolu bir kap konur . # Buzdolabını temizlemek için , bir fincan karbonatı 3 litre su ile karıştırın . # Aynı ölçülerdeki cam ya da çelik mutfak eşyalarını birbirinden ayırmak zordur . En kolay yöntem , bir süre buzdolabında bekletmektir. # Sıkışan ve birbirinden ayrılmayan tencereleri ayırmak için , dıştaki tencereyi ateşe koyup , içteki tencereye de su doldurun . Bu yöntemle tencereleriniz birbirinden kolaylıkla ayrılacaktır # En iyi yemek , dibi kalın ve düz tencerede pişer . Çünkü tencerenin dibi kalın olursa , yemeğin dibi hemen tutmaz ve daha iyi pişer . En sağlıklı tencereler , kalaylanmış bakır tencere ile çelik ve toprak tencerelerdir. # Alüminyum kaplarda yumurta kaynatırken , kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı sirke koyarsanız , kabın kararmasını önlemiş olursunuz . # Alüminyum kaplar oldukça hassastır . Bu tencereleri ani ısı değişikliğinden korumalıyız. # Emaye tencerede süt kaynatmak ,isterseniz sütü koymadan önce tencereyi soğuk suyla çalkalayın . Böylece dibin tutmasını önlemiş olursunuz. #Alüminyum tencerenin içi kararırsa , içine limonlu su koyarak 15 dakika kaynatın . Limon ve greyfurt kabuğu da aynı işe yarar . |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.