ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta'dan Püf Noktaları ------------------- (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366326)

Prof. Dr. Sinsi 08-02-2012 02:04 AM

Oktay Usta'dan Püf Noktaları -------------------
 

Oktay usta'dan püf noktaları
MUTFAK ARAÇ VE GEREÇLERİ
# Buzdolabınızdaki kötü kokuları engellemenin en iyi yolu , dolaba bir kase süt koymaktır .

# Buzdolabındaki nemi almak için , dolaba içi tuz dolu bir kap konur .

# Buzdolabını temizlemek için , bir fincan karbonatı 3 litre su ile karıştırın .

# Aynı ölçülerdeki cam ya da çelik mutfak eşyalarını birbirinden ayırmak zordur . En kolay yöntem , bir süre buzdolabında bekletmektir.

# Sıkışan ve birbirinden ayrılmayan tencereleri ayırmak için , dıştaki tencereyi ateşe koyup , içteki tencereye de su doldurun . Bu yöntemle tencereleriniz birbirinden kolaylıkla ayrılacaktır

# En iyi yemek , dibi kalın ve düz tencerede pişer . Çünkü tencerenin dibi kalın olursa , yemeğin dibi hemen tutmaz ve daha iyi pişer . En sağlıklı tencereler , kalaylanmış bakır tencere ile çelik ve toprak tencerelerdir.

# Alüminyum kaplarda yumurta kaynatırken , kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı sirke koyarsanız , kabın kararmasını önlemiş olursunuz .

# Alüminyum kaplar oldukça hassastır . Bu tencereleri ani ısı değişikliğinden korumalıyız.

# Emaye tencerede süt kaynatmak ,isterseniz sütü koymadan önce tencereyi soğuk suyla çalkalayın . Böylece dibin tutmasını önlemiş olursunuz.

#Alüminyum tencerenin içi kararırsa , içine limonlu su koyarak 15 dakika kaynatın . Limon ve greyfurt kabuğu da aynı işe yarar .


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.