![]() |
İspanaklı Çarşaf Böreği
MALZEMELER; 1,5 SU BARDAĞI SU 1 SU BARDAĞI SÜT 1 TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ TUZ VE ALDIĞI KADAR UN 250 - 300 GR. ISPANAK 1 ADET BAŞ SOĞAN 1 KASE KAVRULMUŞ KIYMA 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ TUZ, KARABİBER VE PULBİBER ÜZERİ İÇİN;1 ADET YUMURTA SARISI ARASI İÇİN;1 KASE SIVIYAĞ YAPILIŞI;Su ve sütü ılıtın. Yoğurma kabına alın.İçine maya ve sıvıyağ koyup, 5 dakika bekletin.Un ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru yarım saat mayalandırın.O sırada iç malzemeyi hazırlayın.Bunun için ıspanakları yıkayıp, doğrayın.Soğanı ince ince doğrayın.Kıyma,zeytinyağı tuz ve biberleri ekleyin.Kavrulmuş kıymahariç bütün malzemeyi çiğ olarak karıştırın.Mayalanan hamuru 8 e bölün.Her bir parçayı tabak büyüklüğünde açın.İlk Parçayı yağlanmış bir tabağa koyun.Tüm ayırdığımız hamurları arkalı önlü fırçayla yağlayıpüst üste koyun.Masanın üstüne hamur işleri için bir bez serinBezeyi alıp bezin üstüne koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyültelim. her iki kenarına iç malzeme koyalım.Bezi yavaş olarak kaldırarak iki kenarında rulo olmasını sağlayalım.Yağlanmış tepsiye yuvarlayarak dizelim.Diğer bezelerdede aynı işlemi uyguluyalım.sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana pişirelim..... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.