![]() |
Pişi
Malzemeler: 5 Su bardağı un 2 Çay kaşıyı tuz 1 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 42 gr. yaş maya( 1 paket=42 gr) 3 Adet kesme şeker ılık su Kızartmak için bolca sıvı yağ Yapılışı: Ilık suyun içine mayayı,yoğurdu,yağı, şekerleri koyup biraz karıştırın ve kabarmasını bekleyin.Bir karıştırma kabının içindeki una tuzu ekleyip karıştırın.Unun orta kısmını açıp kabaran mayalı karışımı dökün ve hamura yedirin.Hamuru yoğururken ılık suya ihtiyacınız olacak.Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Çarpa çarpa oldukça cıvık bir hamur elde edin.Karıştırma kabın üzerini sıkıca sarıp hamurun gelmesini bekleyin.Hamur iki katına çıktığı zaman elinizi bolca yağlayıp hamuru toparlayın ve iyice kızdırılmış derin yağda pişilerinizi kızartın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.