Prof. Dr. Sinsi |
08-02-2012 02:02 AM |
Körili Pirinc Pilavi
- 500 ml tavuk suyu
- 1 soğan
- 200 gr pirinç
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 250 gr tavuk göğsü
- Tuz
- 1 demet taze soğan
- Karabiber
- 250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 çorba kaşığı köri
- 125 gr süt kreması
hazırlanışı
- Tavuk suyunu ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- 1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun.
- Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
- Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinleri ikiye bölün.
- Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın. Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun.
- Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin.
- Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin.
- Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın. Zeytin ve kalan soğanı ekleyin.
- Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Tabaklara alıp, üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.