ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Körili Pirinc Pilavi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366286)

Prof. Dr. Sinsi 08-02-2012 02:02 AM

Körili Pirinc Pilavi
 

  • 500 ml tavuk suyu
  • 1 soğan
  • 200 gr pirinç
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr tavuk göğsü
  • Tuz
  • 1 demet taze soğan
  • Karabiber
  • 250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
  • 1 çorba kaşığı köri
  • 125 gr süt kreması
hazırlanışı
  • Tavuk suyunu ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • 1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun.
  • Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
  • Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinleri ikiye bölün.
  • Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın. Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun.
  • Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin.
  • Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın. Zeytin ve kalan soğanı ekleyin.
  • Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Tabaklara alıp, üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.