ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Palyaço Küllahı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366267)

Prof. Dr. Sinsi 08-02-2012 02:01 AM

Palyaço Küllahı
 

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:

16 tane külah için:
  • 12 adet milföy hamuru
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 poşet krem şanti
  • 2-3 yemek kaşığı file badem
  • süslemek için;
  • çilek,toz yeşil fıstık
  • pudra şekeri
Hazırlanması:[*]Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.[*](pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)[*]Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).[*]Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.[*]Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)[*]Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.