| Prof. Dr. Sinsi |
08-02-2012 02:01 AM |
Palyaço Küllahı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:
16 tane külah için: - 12 adet milföy hamuru
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 poşet krem şanti
- 2-3 yemek kaşığı file badem
- süslemek için;
- çilek,toz yeşil fıstık
- pudra şekeri
Hazırlanması:[*]Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.[*](pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)[*]Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).[*]Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.[*]Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)[*]Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.
|