- -
Porsiyonluk
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366264)
| Prof. Dr. Sinsi |
08-02-2012 02:01 AM |
Porsiyonluk
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Porsiyonluk, sevimli pastacıklar yapmak isterseniz bu tarif çok güzel. Misafirleriniz ve özelliklede minikleriniz için çok ideal bir ikram…
MALZEMELER:
Hamuru İçin:- 3 yumurta
- 2 kahve fincanı şeker (birer parmak noksan olsun)
- 1 kahve fincanı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 kahve fincanı un
- 1 pkt kabartma tozu
- 1 pkt vanilya
- biraz limon kabuğu rendesi
Kreması İçin:- 3 su bardağı süt (200 gr lık bardakla)
- 4 yemek kaşığı un (oldukça tepeleme olsun)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 pkt vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- hindistancevizi (istediğiniz kadar)
- 1 tane muz (isterseniz başka meyveler)
YAPILIŞI:[*] Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın.[*] Su ekleyip hafif karıştırın. Limon kabuğu rendeleyin.[*] Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın. Eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin.[*] Tahta kaşıkla hamuru söndürmeden karıştırın.[*] Yağladığınız mini fırın tepsisine boşaltın.[*] 150 dereceli fırında pişirin.[*] Bu arada krema malzemelerini vanilya, margarin, hindistancevizi ve muz hariç karıştırıp pişirin. [*] Krema soğuyunca vanilya, margarin ve hindistancevizi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın. 1 tane muzu küçük doğrayıp kremaya ekleyin, hafif karıştırın.[*] Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde çıkarın. Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.[*] Bir yuvarlak kek parçasını alın. 1 çorba kaşığı dolusu kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.[*] Elinizle yuvarlayarak kek parçalarının her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.[*] Kalan kekler için aynı işlemi uygulayın.[*] Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin.http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Not:Bu ölçüler mini fırın tepsisi için. Normal fırın tepsisine 1,5 ölçü kullanın
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.