ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pazılı Kaygana Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366192)

Prof. Dr. Sinsi 08-01-2012 08:33 PM

Pazılı Kaygana Tarifi
 
Pazılı Kaygana Malzemeler
2 bağ pazı,

2 orta boy kuru soğan,

1 tutam

tuz,


mısır unu,

2 kaşık

buğday unu,

2 Adet yumurta,

zeytinyağı,


nane,

maydanoz


Yapilis Tarifi

Pazılar yıkanır, ince ince doğranır, yine ince doğranmış kuru soğanlar tuz ile ovulur, süzgece konur ve üzerine su gezdirilir. Sıkılarak başka bir kaba alınır. Nane, maydanoz, yumurta katılır ve mısır unu ile karışım tavada dağılmayacak şekilde kıvama getirilir. Bir miktarda buğday unu katılır. Tavaya dökülen zeytinyağı kızdırılır 1 cm. kalınlığında tavanın içini kaplayacak şekilde tahta kaşıkla yayılır, kısık ateşte pişirilir. Tava kapağı ile çevrilerek pişmeyen yönüde pişirilir, soğuk veya sıcak olarak servis yapilir.

______________________________ ___







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.