ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dible Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366175)

Prof. Dr. Sinsi 08-01-2012 08:36 PM

Dible Tarifi
 
dible Kullanılacak Malzeme


1 kg fasulye

1 su bardağı pirinç

3 adet orta büyüklükte soğan

1 çay bardağı zeytinyağ

1 adet küçük domates

1 çorba kaşığı tereyağ

pul biber

karabiber


Yapılışı


Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul

biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice

yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır[/b]dible Kullanılacak Malzeme


1 kg fasulye

1 su bardağı pirinç

3 adet orta büyüklükte soğan

1 çay bardağı zeytinyağ

1 adet küçük domates

1 çorba kaşığı tereyağ

pul biber

karabiber


Yapılışı


Taze fasulye küçük küçük doğranır. Soğanlar piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı tencerenin içine konur. Faulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul

biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice

yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır[/b]


______________________________ ___







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.