![]() |
Zeytinyağlı Yerelması Tarifi (6 Kişilik)
Zeytinyağlı Yerelması (6 kişilik) Malzemeler:
2 adet kuru soğan 1 adet havuç 1 kg yerelması 50 gr ay çiçek yağ Yarım limon suyu Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 çorba kaşığı pirinç,tuz Yapılışı: Yerelmalarını soyup küpküp doğrayın,sıvı yağda soğanları ve havuçları soteleyin. Havuçlar yumuşadığında yerelmalarını ekleyin. Pirinci,limon suyunu,tuzu ve şekeri ilave edin. Hiç karıştırmadan sebzelerin üzerini çok az aşacak kadar sıcak su ekleyin. Yerelmaları yumuşayana dek pişirin. Soğuk olarak ve üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Afiyet Olsun ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.