ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şaşaşura (Çanakkale) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366164)

Prof. Dr. Sinsi 08-01-2012 08:38 PM

Şaşaşura (Çanakkale) Tarifi
 
şaşaşura (Çanakkale) malzeme:

Yarım kg taze fasulye

1 patlıcan

1 kabak

2 patates

3 çarliston biber

1 soğan

2 domates

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1.5 su bardağı sıcak su

1 çorba kaşığı domates salçası, tuz


Yapilisi:


1. Soğanı soyup iri iri doğrayın. Biberleri kalın halkalar halinde doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Biber ve domatesi soğana ekleyip karıştırın. Salçayı çok az suda eritip tencereye ekleyin.

2. Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp küp doğrayın. 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve sebzeleri tencereye ekleyip 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

______________________________ ___







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.