![]() |
Kereviz ( Zeytinyağlı) Tarifi
Kereviz ( Zeytinyağlı) Gereçler:
1 kg aynı büyüklükte orta boy kereviz 1 orta boy patates 3 orta boy soğan( 150 gr arpacık soğanı da olabilir) 1 körpe havuç 1/2 bardak zeytinyağı 1/2 limon suyu 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı haşlanmış bezelye Yapılışı: 1. Kerevizlerin kabularını ayıklayıp yıkayın. 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Patates, havuç ve soğanları da ayıklayıp küp biçiminde doğrayın. 2. Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sıralayın; ortalarına da doğranmış sebzeleri yerleştirin. Kalan kereviz ve sebzeleri de üstüne koyun. Tuz, şeker, zeytinyağı ve 2 bardak su, limon suyu katın. Üzerine alüminyum folyo örtüp kapağını kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte 40 dk pişirin. ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.