![]() |
Enginar Konağı Tarifi
Enginar konağı ENGİNAR KONAĞI
Malzemeler: - 4 adet enginar, - 10-15 adet arpacık soğan, - 1 adet havuç, - 1 adet patates, - 4 yemek kaşığı konserve bezelye, - 1/2 su bardağı zeytinyağ, - 1 yemek kaşığı tozşeker, - 1 yemek kaşığı tuz, - 1 limon suyu, - 1 su bardağı kaynar su, - 1/2 demet dereotu. Yapılışı: Soyulmuş enginarları limon suyu ile ovun. Tencereye yerleştirin. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Soyulmuş arpacık soğanları 5 dakika kavurun. Havuç ve patatesleri soyup, zar şeklinde doğrayıp, soğana ilave edin. Biraz kavrulunca bezelyeyi katın. Enginarların ortalarına yerleştirin. 1 su bardağı kaynar su ilave ederek, tencerenin ağzını kapatın. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.