![]() |
Lahana Kapaması Tarifi
lahana kapaması Lahana Kapaması:
Malzemeler:1 kg lahana, 5 kaşık yağ, 3 soğan, 250 gr kıyma, yarım demet maydanoz, 1 kaşık salça, 1 kaşık çam fıstığı, 1 kaşık dolusu siyah üzüm, tuz, kırmızı biber. Yapılışı: Lahanayı ortadan kestikten sonra koçanlarını çıkarıp, su dolu bir tencereye alın ve haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu süzün ve yapraklarını ayırın. Diğer taraftan bir tencerede kıyma ve soğanı salçayla kavurun . Üzerine fıstık, üzüm, tuz ve biberi ekleyin. Küçük bir tepsiye yaprak yaprak ayırdığınız lahanalardan 1 kat döşeyip üzerine hazırladığınız kıymanın yarısını yayın. Bir kat daha lahana döşedikten sonra kalan kıymayıda yayın. En üstüde lahana ile kapadıktan sonra üzerine 2 bardak et suyu ilave edip 1 saat kısık ateşte pişirn. Daha sonra fırına alarak burada da hafif kızartın. Börek şeklinde keserek servis yapın ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.