ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İzlanda Yemekleri Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366092)

Prof. Dr. Sinsi 08-01-2012 08:50 PM

İzlanda Yemekleri Tarifi
 
İzlanda Yemekleri İzlanda Yemekleri


Somon Carpaccio


MALZEME:


Bir kilo civarında somon


Bir fincan halis zeytinyağı


Üç kaşık yeşil limon suyu


İki kaşık sirke


Bir kaşık incecik kıyılmış taze sarımsak


Bir tutam şeker


YAPILIŞI:


Somonun derisini ve kemiklerini temizleyip kalın dilimler yapalım. (Belki de hazır temizlenmiş balık dilimleri almak işinizi daha kolaylaştırabilir.) Somonları dikkatlice yuvarlayıp, streçe sarıp buzlukta donduralım. Pişirmeye yakın dolaptan alıp streçleri çıkaralım. Üstlerine yağ, limon suyu, kıyılmış sarımsak, sirke ve taze çekilmiş karabiberle marine edip balıkları on dakika civarında sıcak fırına sürelim. Çıkarır çıkarmaz üstünde halis zeytinyağı gezdirip, limon dilimleri ve maydanozla servis yapalım.


Bu hafif yemek, hafif bir tatlı ile süslenmeden olmayacağı için şimdi de geleneksel İzlanda kekinin tarifini yazalım.

Randalin


MALZEME:


250 gram şeker


500 gram tereyağı


750 gram un


Dört adet yumurta


Bir kavanoz böğürtlen reçeli


100 gram tuzsuz krem peynir


Dört kaşık koyu krema (bulamazsanız kaymak)


YAPILIŞI:


Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mutfak aaagahına koyup parmaklarınızla iyice yumuşatın. Yumuşatmaya devam ettikçe biraz tereyağı biraz şeker katarak katılığını ayarlayın. İçine yumurtaları kırıp unu ekleyin. Hamuru fazla yoğurmadan bir top halinde streçe sarıp birkaç saat için buzdolabına koyun.


Hamuru dolaptan alıp on iki pazıya bölün. Kalın yufkalar açın. Dört yufkayı üst üste koyarak fırın tepsisine yerleştirin. Beş ila sekiz dakika arası kızgın fırına sürün. Fırından çıkarır çıkarmaz kekin arasına böğürtlen reçeli sürün. Üstüne de tuzsuz peynirler karıştırdığınız kremayı sürün. Aynı işlemi kalan yufkalar için de tekrarlayıp en üsttekine reçel veya krema sürmeden sadece pudra şekeri serpin. Taze böğürtlenle süsleyip çayla ikram edin.


Randalin, İzlanda’da çok yaygındır ve ilginç olan kimileri onu uzanmış kek olarak da tanımlarlar

______________________________ ___







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.