![]() |
Soğan Dolması Tarifi
soğan dolması GEREKLİ SÜRE:1saat 45 dakika
Malzeme: 8 büyük soğan 250g olgun domates (kabaukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve dilim dilim kesilmiş) 2 dolmalık biber 2 adet ançuez filetosu 6 siyah zeytin 2 çorba kaşığı galeta unu 3 çorba kaşığı zeytinyağı (yada ayçiçeği veya mısırözü yağı) kekik karabiber tuz HAZIRLANMASI: Soğanları soyduktan sonra 15 dakika kadar tuzlu kaynar suda kaynatın süzerek temiz bir bez üzerine dizip kurutun.Soğanların ortasını bıçakla oyup çıkarın.Kaşıkla temizleyip yalnızca dışkabuklarını bırakın. Biberleri fırında biraz kızartarak üst kabuklarını soyun.Soğanların ortasından çıkan parçaları çok ince doğrayark dilimlenmiş biber ve çekirdeksiz zeytinle birlikte doğranmış ançuez filetoları ve zeytin yağıyla hafifçe tavada sarartın.Soğanların renkleri değişince domatesleride ekleyin.Domateslerin suyu buharlaşıncaya dek pişirim tuz karabiber bir tutam kekik ve galeta ununuekleyin.Hazırladığınız bu içi ortalarınıoyduğunuz soğanlarla doldurun.Ateşe dayanıklı cam bir kabı tereyağladıktan sonra soğan dolmasını soğuk ordövr olarak servis yapın... ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.