![]() |
Benim Adım Gurur, Ben Bir Alıkoyucuyum!
Benim adım Gurur, ben bir alıkoyucuyum...
Ben sizi Tanrı tarafından verilmiş geleceğinizden alıkoyarım. Çünkü siz kendi yolunuzu talep edersiniz. Ben sizi hoşnut ve kanaatkar olmaktan alıkoyarım Çünkü siz "bundan daha iyisini hak ediyorsunuzdur." Ben sizi bilgiden alıkoyarım... Çünkü siz zaten her şeyi biliyorsunuzdur. Ben sizi iyileşmekten alıkoyarım... Çünkü siz bağışlayamayacak derecede benimle dolusunuzdur. Ben sizi vizyondan alıkoyarım... Çünkü siz pencereden dışarıya bakmak yerine aynaya bakmayı tercih edersiniz. Ben sizi gerçek dostluktan alıkoyarım... Çünkü kimse gerçek sizi tanımayacaktır. Ben sizi sevgiden alıkoyarım... Çünkü gerçek aşk fedakârlığı talep eder.. Ben sizi Tanrı'nın yüceliğinden alıkoyarım... Çünkü ben sizi kendinize ait olanı aramaya ikna etmişimdir. Benim adım Gurur ve ben bir alıkoyucuyum. Siz benden hoşlanırsınız çünkü Her zaman sizin haklarınızı koruduğumu düşünürsünüz. . Başkalarının gururuna tahammül edemeyişimiz, kendi gururumuzu incittiği içindir. La Rochefaucauld Gurur, aslında bir ipotektir; üzerinde bulunduğu insanın kabiliyetinden tenzil edilmelidir ki, o kabiliyetlerin hakiki değeri meydana çıksın. Bismarck |