![]() |
Htc Desire Hd İçin Nasıl Clockworkmod Recovery Yüklenir?
Harika telefon HTC Desire HD için yayınladığımız teknik işlemlere devam ediyoruz. Şimdi sizlere Desire HD için nasıl ClockworkMOD Recovery yükleneceğini detaylı olarak adım adım anlatacağız.
Not: Bu işlemlere başlamadan önce telefonunuz S-OFF ve Radio S-OFF yapılmış olmalır. Bu işlemlerin nasıl yapılacağı hakkında HTC Desire HD Nasıl Root, S-OFF, Radio S-OFF Yapılır, Boot Animasyonu’nu değiştirmek, yada T-Mobile Logosu Nasıl Kaldırılır? başlıklı yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz. Telefonunuza sorunsuz bir şekilde S-OFF ve Radio S-OFF işlemlerini yaptıysanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Adım 1. İlk olarak Clockworkmod recovery‘nin en son versiyonunu buradan indirin ve indirdiğimiz .img dosyasının ismini recovery.img olarak değiştirin. Adım 2. Ardından fastboot dosyasını buradan indirin. Adım 3. Telefonunuzu kapatın, bataryasını çıkarın ve PCden USB kablosu takılı ise çıkartın. Adım 4. Bataryayı telefonunuza tekrar takın ve telefonunuzu ses kısma tuşu ve açma/kapama tuşuna aynı anda basılı tutarak bootloader ekranı gelene kadar elinizi tuşlardan kaldırmayın. Adım 5. Bootloader ekranında fastboot seçeneğini seçin ve USB kablosunu telefonunuza ve PCye bağlayın. Adım 6. fastboot.zip dosyasını C: dizinine çıkartın. C:fastboot şeklinde olmalı. Adım 7. Şimdi Başlat + Çalıştır uygulamasını açarak cmd yazıp Komut İstemi’ni başlatın ve fastboot klasörüne geçin. Örnek olarak sırası ile: cd.. cd.. cd fastboot Benim bilgisayarımdaki dizini C:/fastboot şeklinde. Adım 8. Ardından aşağıdaki komut satırını çalıştırın: fastboot-windows flash recovery recovery.img Komut sisteminde altalta iki tane OKEY ibaresi görürseniz işleminiz başarlı bir şekilde bitmiş demektir ve ardık Bootloader ekranından Recovery seçeneğini seçerek ClockworkMOD Recovery’ye geçebilirsiniz. |