ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Internet & ADSL (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=164)
-   -   Çin Ordusu İlk Resmi Web Sitesini Açtı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=360999)

Prof. Dr. Sinsi 07-31-2012 06:53 PM

Çin Ordusu İlk Resmi Web Sitesini Açtı
 
Çin ordusu ilk resmi web sitesini açtı






http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Şeffaf olmamakla suçlanan Çin ordusu, ilk internet sitesini hizmete açtı. Çin Savunma Bakanlığı'nın bugün deneme hizmetine açtığı sitenin İngilizce versiyonu da bulunuyor.


mod.gov.cn isimli resmi internet sitesinde, Çin Devlet Başkanı da olan ve ordunun bağlı olduğu Komünist Parti Merkez Askeri Komisyonu Başkanı Hu Jintao ile diğer yöneticilerin resimli bilgileri bulunuyor. Sitede silah ve askeri teçhizatların resim ve bilgileri ile Çin'in savunma politikası, uluslararası askeri işbirliği, askeri kanunlar ve askeri haberler gibi bölümler yer alıyor.

Söz konusu sitenin açılışının ABD Genel Kurmay Başkanı George Casey'in Pekin ziyaretini takip etmesi dikkat çekti. Casey bugün Çin Genel Kurmay Başkanı Chen Bingde ile görüşecek.

Çin'in askeri harcamaları uzun süredir diğer devletler tarafından eleştiri konusu. Pekin'in yaptığı askeri harcamalarda şeffaf olmadığı belirtiliyordu. Pekin, askerini modernize ettiğini söylüyor, ancak bunun açıkça savunma amaçlı olduğu ifade ediliyordu. Çin son yıllarda uluslararası askeri işbirliğini arttırıyor. Bu yılın başında Çin, Somali'deki korsanlarla uluslararası mücadele için bu ülkeye savaş gemileri göndermişti.

Çin Savunma Bakanı Liang Guanglie, bu ayın başında ordunun barışçıl gelişeceğini ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmek için yabancı ordularla işbirliğini arttıracağını söylemişti. Savunma Bakanlığı Sözcüsü de geçen ay ordunun ülke genelinde daha çok bilgi ofisi kuracağını ve daha çok basın toplantısı düzenleyeceğini ifade etmişti.

Çin'in askeri harcamaları yaklaşık 20 yıldır çift haneli olarak arttı. Pekin yönetimi, bu yılki askeri harcamalarının yüzde 14,9 artarak 480,68 milyar yuan (70.27 milyar dolar) olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Çin'in askeri harcamaları Japonya, Rusya ve İngiltere ile başa baş gidiyor ancak ABD'nin 10 kat daha fazla olan harcamaları yanında çok az kalıyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.